Home Opleiding NGS-masseur Opleiding tot NGS-masseur

Opleiding tot NGS-masseur

Opleiding tot NGS-masseur

Ben je op zoek naar een opleiding tot masseur? Dan ben je hier op het juiste adres. Op deze pagina vind je adressen van erkende opleiders bij jou in de buurt. 

Het menselijk lichaam is een complex en fascinerend geheel van spieren, pezen en gewrichten. Massage is al eeuwenlang een manier om spanning te verminderen, het lichaam te helen en het algemene welzijn te verbeteren. Draag bij aan het welzijn van mensen en start vandaag nog met een opleiding tot masseur. Er is een groeiende erkenning van de voordelen van massage voor de gezondheid. Met toenemende stress in de moderne wereld, zoeken mensen steeds vaker naar manieren om te ontspannen en hun welzijn te verbeteren, wat leidt tot een toename van de vraag naar gekwalificeerde masseurs.

Vragen over de opleiding tot masseur

Als NGS verzorgen wij de toetsing (examen) en erkennen we, op basis van kwaliteitseisen, opleiders die de opleiding tot masseur aanbieden.  Hoelang de opleiding duurt is afhankelijk van het aantal lesdagen. Er zijn opleiders die de opleiding aanbieden in de avonduren, maar ook in het weekend. Hou gemiddeld rekening met zo'n 9 maanden (inclusief toetsingen). Ook de kosten verschillen per opleider. Voor meer informatie neem je contact op met een opleider bij jou in de buurt.  

De opleidingen die een NGS-erkenning hebben ontvangen kun je vinden via onderstaande link.
Per opleiding is aangegeven welke opleiding wordt aangeboden; sportmasseur, wellnessmasseur, sportzorgmasseur. 

Kijk hier onder voor een opleiding tot NGS-masseur bij jou in de buurt.

Waarom kiezen voor een opleiding tot masseur die door het NGS is erkend?

Kiezen voor een opleider die is erkend door het NGS biedt zowel voor de student als voor toekomstige cliënten tal van voordelen. Het waarborgt een hoge kwaliteit van onderwijs, professionaliteit en een voortdurende ontwikkeling in het vakgebied. Dit verzekert dat je een opleiding volgt die gedegen, professioneel en actueel is.

Voordelen van een NGS diploma

  • Een NGS-diploma bewijst kwaliteit.  De NGS-toetsing is om na te gaan of je theoretisch en praktisch voldoet om bekwaam te kunnen worden verklaard. Wanneer je, tijdens de NGS-toetsing hebt aangetoond een bekwaam masseur te zijn ontvang je een NGS-licentie voor de periode van vijf jaar. Gedurende deze vijf jaar heb je de tijd, door het volgen van scholing om je NGS-licentie op niveau te houden. 
  • Je bent competentiegericht opgeleid. Het NGS-praktijkexamen voldoet daarmee aan de eisen van modern Nederlandse onderwijs.
  • Een diploma van een door het NGS erkende opleider wordt breed erkend binnen binnen sportclubs, de gezondheidszorg en het onderwijs. Dit kan je kansen op werkgelegenheid na het afronden van je opleiding aanzienlijk vergroten.