Home Masseur worden? Opleiding tot NGS-Masseur

Opleiding tot NGS-Masseur

Opleiding tot NGS-Masseur

Ben je opzoek naar meer informatie over de opleiding voor sport-, sportzorg- en wellnessmasseur? Vind hier een NGS erkende opleider bij jou in de buurt en kijk wat zij voor jou kunnen tekenen.
 

De opleiding tot masseur

Het NGS is als examenorganisatie verantwoordelijk voor de examinering van toekomstige NGS-masseurs. Aan de hand van de kwalificatieprofielen heeft het NGS vastgesteld aan welke kwaliteitscriteria een NGS-masseur moet voldoen om te slagen voor het examen. 
 

Deze criteria staan verwoord in het document beschrijving toetsing en in de toelichting toetsingscriteria. Aan de hand van deze beschrijving toetsing stellen de opleiders zelf hun scholingsprogramma op. Kijk daarom bij de erkende opleider naar de inhoud en het programma van de opleiding.

Sportmasseur:

Wellnessmasseur:

Sportzorgmasseur:

 

NGS erkende opleiders

Het NGS hanteert een erkenningsbeleid voor opleidingsinstituten. Met dit beleid streeft het NGS naar een hoogwaardige kwaliteit bij opleiders, Het NGS verwijst geïnteresseerden alleen naar erkende opleidingsinstituten. Deze instituten worden ook betrokken bij ontwikkelingen in de branche, examens en onderwijs.


De opleidingsinstituten die voor het cursusjaar 2020 een NGS-erkenning hebben ontvangen zijn bij elkaar weergegeven op een kaart. Per opleidingsinstituut is aangegeven welke opleiding wordt aangeboden; sportmassage, wellnessmassage, sportzorgmassage en/of blessurepreventie.

Aan de hand van deze beschrijving toetsing stellen de opleiders zelf hun scholingsprogramma op. Daar is de NGS niet voor verantwoordelijk.

kijk hier onder voor een erkende opleider bij jou in de buurt en voor de samenstelling van hun scholing.

 

Voordelen van een NGS diploma

  • Een NGS-diploma bewijst kwaliteit.  
  • Je bent competentiegericht opgeleid. Het NGS-praktijkexamen voldoet daarmee aan de eisen van modern Nederlandse onderwijs.
  • Het NGS-diploma en de NGS-licentie zijn binnen sportclubs, de gezondheidszorg en het onderwijs het meest bekend, erkend en gewaardeerd.

De NGS examens dienen om na te gaan of je theoretisch en praktisch voldoet om bekwaam te kunnen worden verklaard. Wanneer je, tijdens het NGS-examen hebt aangetoond een bekwaam masseur te zijn ontvang je een NGS licentie voor de periode van vijf jaar. Gedurende deze vijf jaar heb je de tijd, door het volgen van scholing om je licentie op niveau te houden. 

 

NGS erkende opleiders worden?

Wil je als opleider ook NGS erkende opleider worden? Kijk hier voor informatie en bijhorende documentatie.