Home Opleiding NGS-masseur Opleiding tot NGS-masseur

Opleiding tot NGS-masseur

Opleiding tot NGS-masseur

Hier vind je alle informatie over de opleiding tot NGS-masseur Sport, Wellness, en Sportzorg.  De opleider is verantwoordelijk voor de samenstelling van de opleiding aan de hand van de beschrijving toetsing die het NGS opstelt.

Hoelang de opleiding duurt is afhankelijk van het aantal lesdagen. Er zijn opleiders die de opleiding aanbieden in de avonduren, maar ook in het weekend. Hou gemiddeld rekening met zo'n 9 maanden (inclusief toetsingen). Ook de kosten verschillen per opleider. Voor meer informatie neem je contact op met een opleider. 

Op deze pagina vind je: 

De opleiding tot NGS-masseur: criteria

Het NGS is als examenorganisatie verantwoordelijk voor de toetsing van toekomstige NGS-masseurs. Aan de hand van de kwalificatieprofielen heeft het NGS vastgesteld aan welke kwaliteitscriteria een NGS-masseur moet voldoen om te slagen voor het examen. 

Deze criteria staan verwoord in het document beschrijving toetsing en in de toelichting toetsingscriteria. Aan de hand van deze beschrijving toetsing stellen de opleiders zelf hun scholingsprogramma op. Informeer bij een opleider naar de inhoud en het programma van de opleiding. Hieronder vind je de beschrijvingen zodat je een beeld krijgt van hetgeen 

NGS-masseur Sport

 

NGS-masseur Wellness

 

NGS-masseur Sportzorg

 

NGS erkende opleiders

Het NGS hanteert een erkenningsbeleid voor opleidingsinstituten. Met dit beleid streeft het NGS naar een hoogwaardige kwaliteit bij opleiders, Het NGS verwijst geïnteresseerden alleen naar erkende opleidingsinstituten. Deze instituten worden ook betrokken bij ontwikkelingen in de branche, examens en onderwijs.
De opleidingsinstituten die een NGS-erkenning hebben ontvangen zijn bij elkaar weergegeven op een kaart. Per opleidingsinstituut is aangegeven welke opleiding wordt aangeboden; sportmasseur, wellnessmasseur, sportzorgmasseur. 

kijk hier onder voor een NGS-opleider bij jou in de buurt

Voordelen van een NGS diploma

  • Een NGS-diploma bewijst kwaliteit.  
  • Je bent competentiegericht opgeleid. Het NGS-praktijkexamen voldoet daarmee aan de eisen van modern Nederlandse onderwijs.
  • Het NGS-diploma en de NGS-licentie zijn binnen sportclubs, de gezondheidszorg en het onderwijs het meest bekend, erkend en gewaardeerd.

De NGS-toetsing is om na te gaan of je theoretisch en praktisch voldoet om bekwaam te kunnen worden verklaard. Wanneer je, tijdens de NGS-toetsing hebt aangetoond een bekwaam masseur te zijn ontvang je een NGS-licentie voor de periode van vijf jaar. Gedurende deze vijf jaar heb je de tijd, door het volgen van scholing om je NGS-licentie op niveau te houden.