Home Nieuws Scholingsavond: Bamboemassage

Scholingsavond: Bamboemassage - Nieuws

Scholingsavond: Bamboemassage

07 december 2022
Maandag 13 februari 2023 in Bilthoven

 

Datum: maandag 13 februari 2023
Locatie: NGS-bureau in Bilthoven
Investering: € 29,95
Docent: Christina Soemarnie Blei-Amatdoelrasit, dé bamboemassage expert van Nederland, Europa en misschien wel de hele wereld!
Punten: 3 punten voor de NGS-licentie
Aanmelden: via het NGS-portaal (Bij- en nascholing > Filter op Afdeling Midden-Nederland)

Leer jezelf met bamboemassage te onderhouden en ontlast je vingers, duimen, polsen, handen, onderarmen en ellebogen. Tijdens deze avond leert internationaal expert, Christina Soemarnie Blei-Amatdoelrasit, hoe je een Bamboe TafelMassage uitvoert. Je leert klachtgerichter werken door middel van verschillende soorten bamboestokken. 

Alle massages kun je met bamboestokken geven, zegt Christina. Van zachte effleurages waarbij je bijna geen kracht zet tot deep-tissue-massages, waarbij de bamboe een perfect hulpmiddel is om diep de sterke spieren in te kunnen gaan. Christina: “Bamboe is een heel goede tool om te gebruiken bij sterke, gespierde lijven. Als iemand heel gespierd is, is het heel zwaar om met je duimen erdoorheen te komen. Met bamboe gaat dat makkelijker.”

Het is wel belangrijk om de juiste techniek te beheersen. Voor de cliënt, want uitschieten met zo’n stok mag echt niet. “Het lichaam zit vol kwetsbare plekken. Daar moet niet per ongeluk de punt van een stok in komen.” Ook voor de masseur zelf is een goede techniek onontbeerlijk, zegt Christina. “Anders raak je alsnog overbelast.”

Deze avond mag je niet missen! Masseren met ‘de Kracht van Zacht' en van een 'Klacht naar Kracht'

When life Gives you Bamboo be the Bamboo
 

Over de docent Christina Soemarnie Blei-Amatdoelrasit

Ik ben geboren in Paramaribo - Suriname, waar ik op jonge leeftijd masseerde volgens de traditioneel Javaanse pidjet. Toen al vond ik iemand masseren fijn om te doen. Voor een massage  maakte ik olieën van vers geperste kruiden en fruiten. Vaak viel degene tijdens de massage in slaap en ik ervaarde dat als positief. Sindsdien ben ik enorm geïnteresseerd in massage en hierdoor ben ik altijd mezelf en anderen aan het masseren.
In 2017 kreeg ik Internationale erkenning en waardering van de IMA Internationale Massage Assotiation in Kopenhagen- Denmarken voor het masseren met verschillende soorten Bamboestokken. Mijn praktijk is in Lelystad. Op uitnodiging doceer ik ook in het buitenland en ben ik ook vaste Jurylid gedurende Nationale en Internationale Massage Kampioenschappen.


Christina aan het werk in Suriname