Home Nieuws Masseurs halen € 3.000 op voor Spieren voor Spieren

Masseurs halen € 3.000 op voor Spieren voor Spieren - Nieuws

Masseurs halen € 3.000 op voor Spieren voor Spieren

18 november 2021
In oktober was de ‘Masseren voor Spieren actie’. Met deze actie zamelden masseurs geld in voor de Stichting Spieren voor Spieren. In totaal is € 3.070 opgehaald voor dit fantastische doel. Een bedrag waar we trots op zijn. Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) en Spieren voor Spieren bedanken alle masseurs en cliënten die hebben gedoneerd!


Waarom deze actie?
De Masseren voor Spieren actie is voor masseurs een mooie manier om maatschappelijke verantwoordelijkheid te tonen. Daarnaast is het belangrijk stil te staan bij het feit dat rennen, fietsen, spelen en sporten voor 20.000 kinderen in Nederland niet vanzelfsprekend is. Zij lijden aan een spierziekte. Door middel van de Masseren voor Spieren actie helpen de leden Spieren voor Spieren om kinderen met een spierziekte een betere toekomst te geven

2022
Masseurs zijn dagelijks met spieren bezig. Het motto van Spieren voor Spieren luidt: ‘gezonde spieren voor zieke spieren’. Masseurs zetten zich daar graag voor in! Als Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) verbinden we ons dan ook graag aan Spieren voor Spieren en zullen we in 2022 weer een actie op touw zetten om geld in te zamelen.

Spieren voor Spieren
Spieren voor Spieren gaat tot het uiterste om spierziekten bij kinderen te verslaan. Maar het duurt vaak nog te lang voor er een diagnose is en voordat ze profijt hebben van nieuwe behandelingen. Kinderen met een spierziekte kunnen niet wachten. Elke dag met een spierziekte is er een te veel. Spieren voor Spieren verbindt en activeert kennis en kracht om sneller diagnose en behandelingen mogelijk te maken. Dat kost veel geld en inspanning. Van mensen die daar net als Spieren voor Spieren vol voor willen gaan. Samen kunnen wij onze gezonde spieren gebruiken om geld in te zamelen voor zieke spieren. Zo komt genezing voor kinderen met een spierziekte sneller dichterbij.

Oprichting
Spieren voor Spieren en topsport zijn sinds de oprichting onlosmakelijk aan elkaar verbonden: gezonde spieren voor zieke spieren. Op 28 januari 1998 is Stichting Spieren voor Spieren namelijk opgericht door voetbalcoach Jan Reker met ondersteuning van het toenmalige Nederlandse voetbalelftal. Frank en Ronald de Boer zijn sindsdien beschermheren en Louis van Gaal en zijn vrouw Truus zijn vanaf 2000 heel actief geweest als ambassadeurs voor Spieren voor Spieren. Tegenwoordig is Sven Kramer de hoofdambassadeur van Spieren voor Spieren en zet hij zich, samen met vele andere topsportambassadeurs en kind ambassadeurs, actief in voor kinderen met een spierziekte.

De fondsenwervende activiteiten van Spieren voor Spieren hebben vaak een link met sport (bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een topsport ambassadeur of doordat de acties sportief van aard zijn).

Feiten spierziekten
Er lijden ongeveer 200.000 mensen in Nederland aan een spierziekte, waaronder 20.000 kinderen. Er zijn meer dan 600 verschillende soorten spierziekten, waarvan de oorzaak en het verloop vaak onbekend en onvoorspelbaar zijn. Veel kinderen met een spierziekte zijn rolstoel gebonden en genezing is bijna altijd onmogelijk. De impact van een spierziekte op een kind, het gezin en de omgeving is enorm. Spierziekten zijn niet alleen directe aandoeningen aan spieren, maar kunnen ook ontstaan door een foute aansturing van spieren vanuit de hersenen, zenuwen of het ruggenmerg. De vele verschillende spierziekten leiden onder meer tot verschijnselen als spierzwakte, verlamming, problemen met de spijsvertering en hartklachten. De meest voorkomende spierziekten zijn SMA, Duchenne, FSHD en Myotone Dystrofie.

Belofte
Met strijdlust kunnen we alle spierziekten bij kinderen verslaan.