Home Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Met algemene voorwaarden is het direct duidelijk welke rechten en plichten jij en jouw cliënten hebben. Door algemene voorwaarden op te stellen is het voor jouw cliënt en duidelijk hoe het onder meer zit met annulering en betalen. Je bent niet verplicht om algemene voorwaarden op te stellen. Wel zijn er een aantal regels waar je je moet houden als je algemene voorwaarden opstelt. Zo mogen voorwaarden niet onredelijk zijn en heb je een informatieplicht.

Als NGS hebben wij, door een jurist, algemene voorwaarden laten opstellen die je kunt gebruiken in jouw praktijk. Je kunt ze hieronder downloaden in een Word en PDF-versie. We hebben deze branchevoorwaarden per 24 september gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.  Je bent vrij om onze algemene voorwaarden te gebruiken. Je kunt er ook een eigen versie van maken en ze eventueel zelf deponeren. Dit deponeren is overigens niet verplicht, maar in veel gevallen wel nuttig. Gedeponeerde algemene voorwaarden hebben een bewijsfunctie. Jij kan dan duidelijk aantonen vanaf wanneer welke bepalingen van toepassing waren. Dat is vooral handig wanneer er discussie ontstaat over de inhoud van je algemene voorwaarden. Je kunt ze laten deponeren bij de Kamer van Koophandel. Op zich is deponeren bij de Kamer van Koophandel niet nodig: je kunt de voorwaarden ook op jouw website zetten.

Let op: KVK controleert je algemene voorwaarden niet. Deponering betekent dus niet dat je algemene voorwaarden ook aan alle wettelijke eisen voldoen. Laat deze daarom altijd controleren door een advocaat of juridisch adviseur.

Downloads