Home Nieuws Belangrijk nieuws over de btw-vrijstelling

Belangrijk nieuws over de btw-vrijstelling - Nieuws

Belangrijk nieuws over de btw-vrijstelling

28 december 2023
Zoals je weet zijn we het afgelopen jaar aan de slag gegaan om duidelijk te krijgen wanneer diensten geleverd door een NGS-masseur vrijgesteld worden van BTW.

Verheugd zijn we om jullie mede te delen dat:

  1. NGS-masseurs met een SCAS Certificering Sportzorgmasseur per 1-1-2024 onder de btw-vrijstelling vallen. 
  2. NGS-masseurs Sport, met een geldige NGS-licentie én met een diploma ‘Medische of psychosociale basiskennis’, die voldoet aan de PLATO eisen, per 1-1-2024 onder de btw-vrijstelling vallen. 
  3. NGS-masseurs Sport, met een geldige NGS-licentie die patiënten verwezen krijgen door een fysiotherapeut, arts of andere zorgverlener valt onder de btw-vrijstelling, maar alleen als de behandeling een onderdeel is van de behandeling van de doorverwijzers.
     

Voorwaarden alle vrijstellingen

  • De masseur is regulier lid van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) en in het bezit van een geldige NGS-licentie of SCAS-certificering. 
  • De masseur werkt met cliëntendossiers voor minimaal die cliënten die een zorgvraag hebben.
     

Voor welke behandelingen geldt de vrijstelling?

  • De vrijstelling kan alleen worden toegepast als er sprake is van een concrete zorgvraag, gericht op het behandelen van een concrete blessure.

Let op: als je handelt bij en na blessures dan val je onder de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (de Wkkgz). Op onze website www.ngsmassage.nl/wkkgz lees je meer over de Wkkgz en waar je aan moet voldoen, en wat het NGS voor je kan regelen.
 
Veelgestelde vragen.
We hebben een document gemaakt met daarin veel gestelde vragen. Dit document zal nog niet volledig zijn en zal daarom regelmatig ververst worden. Heb je een vraag bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Heb je daarna toch nog een vraag? Vanwege de complexiteit vragen wij je niet te bellen, maar jouw vraag te stellen via info@ngsmassage.nl, met als onderwerp 'btw'.
Wij zoeken het dan uit en proberen z.s.m. antwoord te geven. Uiteraard vullen wij het document met veelgestelde vragen dan weer aan.
 
Webinar
Naar aanleiding van het feit dat we voor een grote groep masseurs bereikt hebben dat ze onder de btw vrijstelling vallen hebben we een webinar georganiseerd. In dit webinar heeft onze btw-specialist Paul Cramer, samen met Anja Bruinsma antwoord gegeven op alle vragen die masseurs hadden. 
Het webinar is zeer de moeite waard terug te kijken. Dat kan via deze link: https://allesovermassage.webinargeek.com/btw-vrijstelling-1.