Home Nieuws Webinar: Hoe informeer je de huisarts en fysiotherapeut?

Webinar: Hoe informeer je de huisarts en fysiotherapeut? - Nieuws

Webinar: Hoe informeer je de huisarts en fysiotherapeut?

26 november 2021
20 december 2021

In dit webinar leert sportarts Ria van Rooijen je hoe je beter kunt samenwerken met huisartsen en (sport)fysiotherapeuten.  

  • Hoe informeer je de huisarts en/of (sport)fysiotherapeut?
  • Hoe krijg je het voor elkaar dat een (huis)arts naar jou gaat verwijzen?

 

Aan de hand van casuïstiek werk je tijdens dit webinar aan een format voor een brief aan de huisarts/fysiotherapeut. De sessie zal interactief zijn, met ruimte voor jouw inbreng!

Hoe te volgen?

Je kunt het webinar live volgen op maandag 20 december 2021 van 20.00 – 21.30 uur. In 2022 bieden we het webinar ook on-demand aan, zodat je het kunt kijken wanneer jij wilt. Houd de mail in de gaten wanneer dit kan!
Voordeel van het live volgen is dat je direct vragen kunt stellen aan Ria en mee kunt doen aan het interactieve gedeelte.  

Investering

  • Leden van het NGS: €19,50


Aanmelden

  • Via het NGS-portaal (Tab Bij-/Nascholingen, filter op NGS Webinars, filter op NGS Webinars en kies voor live of on-demand).


Op de dag van het webinar ontvang je voor 15.00 uur een link voor deelname.

NGS-licentie

Je ontvangt na afloop van het webinar 1 punt voor je NGS-licentie.

Spreker: Ria van Rooijen

In de jaren ’80 ben ik opgeleid tot fysiotherapeut bij wat toen nog ‘Thim van der Laan’ heette. En in die jaren heb ik een gedegen massageopleiding gekregen. Ik kan dus nog steeds een goede maatwerkmassage geven, inclusief triggerpointbehandeling. Toch miste ik iets, want het was in de praktijken vooral de tijd van ‘UKG, massage en/of parafine’. Omdat ik niet van ‘dweilen met de kraan open’ houd, ben ik begonnen met de studie geneeskunde in Utrecht. Daar tussendoor heb ik mijn twee zonen op de wereld gezet en nog een opleiding sportfysiotherapie gedaan. Via een keuze-coschap sportgeneeskunde werd ik gevraagd te solliciteren voor de vervolgopleiding sportgeneeskunde. Sinds 1 april 1999 werk ik als sportarts in mijn eigen praktijk.

En toch miste er iets in de reguliere geneeskunde. Er waren patiënten die ik niet goed genoeg kon helpen met hun blessure. Zo kwam ik op het spoor van wat voeding kan doen en wat nu echt gezonde voeding is. En werd ik fitter. Dus ben ik de kPNI opleiding bij Natura Foundation gaan doen en heb ik meer integraal geneeskundige kennis opgedaan. EMMETT Techniek kwam op mijn pad via mijn nieuwe partner, Marco Wiegers. Na enkele jaren van transitie werk ik nu veel met EMMETT Techniek als onderdeel van mijn integraal sport- en leefstijlgeneeskundige aanpak bij Vrouw&Klinieken in Lelystad en ben ik tevens instructeur in EMMETT Techniek.