Home Nieuws Masseren voor Spieren

Masseren voor Spieren - Nieuws

Masseren voor Spieren

15 september 2021
Van 2 t/m 10 oktober oktober 2021 is de actie ‘Masseren voor Spieren'. Doe jij mee?

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen.
Spieren voor Spieren droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte en roepen daarom iedereen op om in actie te komen en hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren.

Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) helpt daar graag een handje bij en organiseert samen met masseur Yvonne de Leeuw een actie om zo veel mogelijk geld voor Spieren voor Spieren in te zamelen.

 

Idee

Het idee van deze actie is geboren bij masseur Yvonne de Leeuw. De praktijk van de 67-jarige Yvonne heet Spieren in Balance. Yvonne wilt graag iets betekenen voor een goed doel. Door de naam Spieren in Balance was de link met Spieren voor Spieren gauw gelegd. Na een kleine zoektocht op internet naar wat Spieren voor Spieren doet, was mijn enthousiasme geboren.

Het NGS ondersteunt de actie van Yvonne de Leeuw van harte. “Er kwamen twee dingen samen”, zegt Danny de Beer van het NGS. “We liepen zelf al met het idee rond om ons te verbinden aan een goed doel. Spieren voor Spieren past heel goed bij masseurs. Toen Yvonne met dat idee kwam, was één en één twee.” Danny: “Als organisatie ben je altijd zoekende naar wat bij je past. Spieren voor Spieren past natuurlijk heel goed bij het NGS.

 

Hoe doneren (als masseur?)

Je bent vrij om te doneren wat je wilt. Dat kan een x-bedrag per behandeling zijn, een deel van je weekomzet, een vast bedrag etc.

Ga naar de speciale actiepagina op www.sportenvoorspieren.nl/actie/masseren-voor-spieren om een donatie te doen.

Je kunt in je praktijk ook een ‘ sponsorformulier’ neerleggen. Mensen kunnen je eenvoudig met contant geld sponsoren en het formulier maakt inzichtelijk wie jouw actie allemaal steunen. Je telt uiteindelijk alle bedragen bij elkaar op en stort het totaal als donatie.

Het sponsorformulier kun je hier downloaden.

 

Toolkit met teksten en afbeeldingen

In deze toolkit bieden we je teksten en afbeeldingen aan die je kunt gebruiken voor eigen gebruik op bijvoorbeeld je website en social media kanalen. Zo kun je je cliënten attenderen op het feit dat je bijvoorbeeld een x-bedrag per behandeling doneert aan Spieren voor Spieren. Of je kunt je cliënten attenderen op de actie zodat ze rechtstreeks zelf iets kunnen doneren. Je bent vrij om:

  • De afbeeldingen en teksten samen te gebruiken
  • Alleen de tekst te gebruiken en te voorzien van een eigen afbeelding
  • Alleen de afbeelding te gebruiken en te voorzien van een eigen tekst.


De toolkit is via deze link te downloaden.