Home Nieuws Webinar: Voeding en training bij herstel van corona

Webinar: Voeding en training bij herstel van corona - Nieuws

Webinar: Voeding en training bij herstel van corona

31 mei 2021
In het afgelopen anderhalf jaar werden we geconfronteerd met een compleet nieuw ziektebeeld: COVID-19. Het leidde tot allerlei drastische maatregelen omdat er nog geen remedie voor gevonden is.

Live webinar: 23 juni van 19.00 - 20.00 uur.

In de eerste maanden werd er wereldwijd veel kennis verzameld over het verloop van de ziekte, de risicofactoren en mogelijke behandelingen. Ook werd er rap geïnvesteerd in het ontwikkelen van een vaccin. De ziekte kent een grillig verloop van zeer milde klachten tot zeer ernstig. Nadat er herstel is opgetreden van de meest acute klachten blijkt dat er nog veel naweeën kunnen optreden variërend van verlies van smaak- en reukzin tot een forse afname van kracht en uithoudingsvermogen.

Inmiddels is er ook heel wat kennis verzameld over de behandeling van deze klachten.
In dit webinar wordt ingegaan op het ziektebeeld COVID, de behandeling ervan, maar er wordt vooral ingezoomd op de behandeling van de restverschijnselen van COVID en wat er bekend is over de prognose hiervan. Welke rol kan voeding spelen?

Spreker: Drs. Anneke Palsma
Anneke Palsma studeerde in 1979 af voor de HBO Voeding en Diëtetiek te Groningen, werkte in verschillende verpleeg- en zorginstellingen, daarna als diëtist in een psychiatrisch ziekenhuis. In 1996 volgde zij de opleiding post-hbo sportdiëtetiek van NOC*NSF. Om een meer wetenschappelijke onderbouwing van haar werk te krijgen volgde zij naast haar werk de studie Voeding en Toxicologie aan de Open Universiteit. Zij rondde deze opleiding in 2003 succesvol af en was betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten in het Erasmus MC te Rotterdam en in het AMC te Amsterdam. Anneke Palsma verzorgde vele jaren de lessen Voedings- en Dieetleer voor verpleegkundigen en sociotherapeuten in de zorginstelling. Gedurende de periode dat ze als beleidsmedewerker preventie voor de Dopingautoriteit werkte ontwikkelde ze ook lesmaterialen voor trainers op verschillende niveaus.
Vanaf 2012 tot en met februari 2021 ontwikkelde ze ook lesmaterialen en examens voedings- en dieetleer op MBO, HBO en post-HBO-niveau bij het NCOI. Vanaf december 2014 tot en met augustus 2020 werkte Anneke op freelance basis als hoofddocent aan de HBO Voeding en diëtetiek van het NTI. Anneke ontwikkelt lesmaterialen en geeft lessen en workshops over voeding, sport, leefstijl en gezondheid voor diverse opleidingen.

Hoe te volgen?
Je kunt het webinar live volgen op woensdag 23 juni van 19.00 - 20.00 uur. Mocht je niet in de gelegenheid zijn, wees dan niet getreurd. We bieden het webinar vanaf 24 juni ook on-demand aan, zodat je het kunt kijken wanneer jij wilt. 

Voordeel van het live volgen is dat je direct vragen kunt stellen aan de spreker.

Investering

  • Leden van de NGS: €17,50
  • Niet-leden: €24,50


Aanmelden:

  • NGS-leden melden zich aan via het NGS-portaal (Tab Bij-/Nascholingen, filter op NGS Webinars, filter op NGS Webinars en kies voor live of on-demand).
  • Niet lid van het NGS? Dan kun je je aanmelden via allesovermassagewebshop.nl.


NGS-licentie
Je ontvangt na afloop van het (on-demand) webinar 1 punt voor je NGS-licentie.