Home Nieuws Webinar: Mondkapje verplicht?

Webinar: Mondkapje verplicht? - Nieuws

Webinar: Mondkapje verplicht?

23 november 2020
Maandag 30 november 20.00-21.00 uur

De fysiotherapeut draagt geen mondkapje, de masseur wel? Hoe zit dat? Wat heeft de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) er mee te maken? Wat houdt deze wet in en moet ik als masseur aan deze wet voldoen? Op al deze vragen krijg je antwoord! 
 
Datum: maandag 30 november 2020
Tijd: 20.00 - 21.00 uur.
 
Vanaf 1 december is het voor contactberoepen, zoals masseurs, verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt zowel voor de klant als voor de beoefenaar van het contactberoep.
Zorgverleners zoals huisartsen en fysiotherapeuten zijn uitgezonderd van de plicht. Toch zal het vaak zo zijn dat ook daar gevraagd wordt een mondkapje te dragen. Op basis van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) hanteren deze zorgverleners eigen regels ten aanzien van mondkapjes of andere persoonlijke beschermingsmiddelen. Zorgverleners zijn op basis van deze wet namelijk verplicht om maatregelen te treffen waaronder goede en veilige zorg geboden kan worden. Op grond van deze verantwoordelijkheden kan de zorgverlener dus het dragen van mondkapjes of andere beschermingsmiddelen verplichten.

Een aantal masseurs kan ook onder de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) vallen. Wat houdt deze wet in? Moet ik mij als masseur houden aan deze wet? Tijdens dit webinar gaan we in op deze vragen en leggen we uit wat het NGS voor je kan betekenen.

Uiteraard zal er voldoende ruimte zijn om tijdens dit webinar vragen te stellen.
 
Investering:

  • Leden NGS: gratis
  • Niet leden: € 9,95. Na aanmelding ontvang je een link om de betaling te voldoen. Na betaling is je inschrijving definitief. 

Aanmelden:
Via deze link. Op maandag 30 november ontvang je voor 12.00 uur de link om deel te nemen. 

Accreditatie: 
1 punt voor de NGS-licentie. Dit punt ontvang je alleen wanneer je het webinar live volgt.

Dit webinar zal worden opgenomen, zodat je, wanneer je niet live aanwezig kunt zijn, het webinar kunt terugkijken. We zullen je hierover later informeren.