Home Nieuws Coronavirus Alert

Coronavirus Alert - Nieuws

Coronavirus Alert

13 oktober 2020
13-10-2020

Het Kabinet heeft vanavond weer een aantal maatregelen afgekondigd om het coronavirus onder controle te krijgen. Voor onze branche zijn er geen nieuwe maatregelen afgekondigd. 
Blijf echter alert op een aantal zaken:

1. Bij klachten blijf thuis en laat je testen! Klachten die veel voorkomen:

  • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Heb je een of meer van deze klachten?
Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is.

2. Vraag cliënten uit naar klachten. In het Ledenportaal kun je een vragenlijst vinden, evenals teksten die je op je website / bevestiging kunt plaatsen.  

3. Zorg voor een goede hygiëne en was/desinfecteer je handen!
 

Reanimeren

Vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen hebben De Nederlandse Reanimatie Raad, Ambulancezorg Nederland, de Nederlandse Vereniging Medische Managers Ambulancediensten en HartslagNu besloten de richtlijnen voor reanimatie weer aan te scherpen. Bij elke reanimatie is het advies om de COVID-19 richtlijn te volgen. Deze vindt je hier
 

Mondkapjes

Er zal z.s.m. een verplichting komen om een mondkapje te dragen (zowel masseur als cliënt). Het Kabinet zoekt dit momenteel juridisch uit en komt binnenkort met meer informatie. 

Mondmaskers zijn via diverse kanalen aan te schaffen. Graag attenderen wij je op de webshop van FRAMO. Sportmassage webshop FRAMO is dé gespecialiseerde groothandel met producten voor masseurs, fysiotherapeuten en sportverzorgers.Leden van het NGS krijgen 10% korting in de webshop van Framo. Om deze korting te verzilveren doe je het volgende:

In de NGS-webshop vind je ook mondmaskers. 
De bestelling wordt door het NGS rechtstreeks naar de leverancier gestuurd en op het opgegeven adres krijg je ze toegestuurd.


Blijf gezond!
Alleen samen krijgen we corona onder controle.