Home Nieuws Coronavirus Update

Coronavirus Update - Nieuws

Coronavirus Update

28 september 2020
28 september 2020

Helaas heeft het Kabinet vanavond weer een aantal maatregelen moeten afkondigen om het Coronavirus onder controle te krijgen. Graag attenderen wij je op de maatregelen die voor jou als masseur van toepassing zijn.

Registratie bij bezoek contactberoep

Om het bron- en contactonderzoek makkelijker te maken is het verplicht om cliënten te registreren (volledige naam, e-mailadres, telefoonnummer, datum/tijdstip bezoek). Wij gaan ervan uit dat je al werkt met een registratie en dat dit niet nieuw voor je is. 
Bij cliënten die vaker terugkomen is het advies om even te checken of alle gegevens nog juist zijn. 

Masseer je op locatie (sportclub, bedrijf etc.) en/of maak je geen gebruik van het NGS-clientendossier dan kun je gebruiken maken van onze template registratieformulier. Te vinden als bijlage 15 van de leidraad in het NGS-ledenportaal. Dit formulier voldoet aan de privacyrichtlijnen.

Je bent verplicht om cliënten te vragen zich te registreren. Cliënten registreren zich op vrijwillige basis. Als de cliënt zich niet wilt registreren, mag je het geven van de behandeling weigeren. 

Update leidraad

In het NGS-ledenportaal (Nieuwsoverzicht) kun je de laatste versie van de leidraad vinden. De volgende documenten zijn aangepast:
1. Leidraad
2. Bijlage 1: voorbeeldteksten website
3. Bijlage 4: triage vragenlijst
4. Bijlage 5: voorbeeld e-mail bevestiging afspraak  

Bovenstaande documenten zijn aangepast op basis van de vragen uit de gezondheidscheck van het RIVM. 
Er stond: Heeft u de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?

Dit is aangepast in: 
Had u een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies. 

Mondkapjes

Het RIVM stelt het werken met mondkapjes (nog) niet landelijk verplicht.

Let op: in de volgende vier veiligheidsregio's geldt er een dringend advies om tijdens de uitoefening van een contactberoep een mondkapje te dragen:

  • Amsterdam
  • Rotterdam-Rijnmond
  • Haaglanden
  • Brabant-Zuidoost (omgeving Eindhoven, Helmond)

Op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/veiligheidsregios-en-crisisbeheersing/veiligheidsregios tref je een overzicht aan van de veiligheidsregio's.

Mondmaskers zijn via diverse kanalen aan te schaffen. Graag attenderen wij je op de webshop van FRAMO. Sportmassage webshop FRAMO is dé gespecialiseerde groothandel met producten voor masseurs, fysiotherapeuten en sportverzorgers. Leden van het NGS krijgen 10% korting in de webshop van Framo. Om deze korting te verzilveren doe je het volgende:

Meld je aan via: www.sportmassagewebshop.com.

Daarna gebruik je: www.sportmassagewebshop.com/praktijkbenodigdheden/covid-19-producten/

In de NGS-webshop vind je ook mondmaskers. 
De bestelling wordt door het NGS rechtstreeks naar de leverancier gestuurd en op het opgegeven adres krijg je ze toegestuurd.

In bijlage 7 van de leidraad vind je meer informatie over het juiste gebruik van mondkapjes. 

Blijf gezond!
Alleen samen krijgen we corona onder controle.