Home Nieuws Tips benaderen huisartsen / bedrijven m.b.t. werkgerelateerde klachten

Tips benaderen huisartsen / bedrijven m.b.t. werkgerelateerde klachten - Nieuws

Tips benaderen huisartsen / bedrijven m.b.t. werkgerelateerde klachten

13 mei 2020
Als we niets doen, zal in 2030 een kwart van de werkenden minder kunnen werken door stress en overbelasting.

In 2018 hadden, volgens TNO, bijna 1,3 miljoen Nederlandse werknemers burn-outklachten. De kosten van werkstress gerelateerd verzuim zijn opgelopen tot 2,8 miljard euro per jaar.  Als we niets doen, zal in 2030 een kwart van de werkenden minder kunnen werken door stress en overbelasting. Dat is een voorspelling die dienstverlener Arbo Unie doet.

Tijd om in actie te komen en de huisartsen te informeren over de meerwaarde van het bezoek aan een NGS-masseur voor cliënten met stress-gerelateerde klachten. Daarom zijn we als NGS in januari aanwezig geweest bij het LOVAH-congres. Een congres waar ruim 1.000 huisartsen in opleiding aanwezig waren! Er zijn toen posters en flyers uitgedeeld aan de huisartsen om neer te leggen in de praktijk.

Op verzoek stellen we deze flyers en poster beschikbaar, zodat jullie zelf huisartsen kunnen benaderen voor een samenwerking. Je kunt ze bestellen in onze webshop voor € 19,99 (incl. verzendkosten). 
Je ontvangt: 

  • 8 posters (A4);
  • 50 flyers (A5);
  • Document (PDF) boordevol met tips en handige links;
  • Eén exemplaar van de NGS-special: 'Wie is de NGS-masseur'. 

Corona

Deze Alert stond op het punt om met jullie gedeeld te worden, maar toen brak de coronacrisis uit.
Inmiddels zijn jullie weer (hopelijk voor langere tijd) aan het werk, en biedt deze crisis ook kansen om het bedrijfsleven te attenderen op jullie meerwaarde! 

De Arbo Unie gaf eind maart aan: ‘Thuiswerkers lopen het risico om klachten te krijgen aan nek, armen, schouders of rug’ .

In mei publiceerde de Arbo Unie een nieuw artikel waarin wordt aangegeven:
Nederland blijft de komende maanden thuiswerken. Arbeidspsychologen wijzen op de nadelen, zoals mentale uitputting. Sociaal contact is nodig om „onze batterij” op te laden.

De informatie en de poster / flyer, kun je dus ook prima gebruiken bij het benaderen van bedrijven.

Voorbeeld poster en flyer

Huisartsen