Home Nieuws Testbeleid Coronavirus

Testbeleid Coronavirus - Nieuws

Testbeleid Coronavirus

11 mei 2020
Vanaf 11 mei kunnen ook mensen met een contactberoep, waaronder masseurs, zich laten testen als zij klachten hebben die wijzen op het nieuwe coronavirus. 

Als je in één van de contactberoepen werkzaam bent, is het mogelijk om laagdrempelig getest te worden op COVID-19. Je moet dan gezondheidsklachten hebben als neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Dit kan gedaan worden in overleg met de bedrijfsarts, GGD of huisarts.

Een persoon met klachten moet vanaf het moment dat de klachten ontstaan totdat de testuitslag bekend is, thuisblijven. Als je positief getest wordt, blijf dan ten minste 7 dagen thuis om uit te zieken. Als je daarna ook nog ten minste 24 uur klachtenvrij bent kun je weer aan het werk. De GGD neemt contact met je op om de maatregelen te bespreken die gelden voor jou en je huisgenoten om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Personen die ernstige klachten hebben (hoge koorts en/of benauwdheid) of vanwege andere (ernstige) aandoeningen tot de risicogroep behoren nemen zoals gebruikelijk bij (ernstige) ziekte zelf contact op met hun huisarts of specialist voor diagnostiek en behandeling. Dit staat los van het testbeleid in het kader van het versoepelen van de maatregelen.

Meer informatie: