Home Nieuws Webinar: Voorbereiden op de opening van jouw massagepraktijk: hoe doe je dat?

Webinar: Voorbereiden op de opening van jouw massagepraktijk: hoe doe je dat? - Nieuws

Webinar: Voorbereiden op de opening van jouw massagepraktijk: hoe doe je dat?

28 april 2020
Webinar

Zoals bekend heeft het kabinet besloten dat contactberoepen tot 20 mei verboden blijven. Reden is dat er nog geen overeenstemming is bereikt over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen buiten de zorg. Voor het gebruik van mondkapjes bij niet-medische contactberoepen werkt het RIVM aan een analyse. RIVM-directeur Jaap van Dissel meldde hierover: "Hier moeten we zorgvuldig naar kijken." Hij hoopt dat binnen twee weken helder te hebben. "En dan brengen we dat advies ook naar buiten."

Afgelopen week heeft het NGS, samen met masseurs uit het veld, een concept-leidraad ontwikkeld. In deze leidraad beschrijven we hoe de masseur gefaseerd en op een gepaste en verantwoorde manier het werk kan hervatten. Uitgangspunt zijn de richtlijnen die zijn opgesteld door het RIVM.

Webinar

Het NGS organiseert een webinar waarin de leidraad centraal staat. In deze webinar nemen Anja Bruinsma (directeur NGS) en Danny de Beer (medewerker NGS) je mee in de leidraad en kun je alle vragen stellen.
Heb je vragen vooraf, laat dit dan weten via het aanmeldformulier. We gaan alle vragen bundelen en je uiteraard van een antwoord voorzien tijdens het webinar. 

Wat een reacties! We zitten voor nu helaas helemaal vol, de webinar zal worden opgenomen en na 6 mei online worden gezet. Mocht er nog behoefte aan een sessie zijn zullen wij kijken naar nog een moment.

  • Vrijdag 1 mei: 10.00 - 11.30 uur (VOL)
  • Vrijdag 1 mei: 12.00 - 13.30 uur (VOL)
  • Maandag 4 mei 15.00 - 16.30 uur (VOL)
  • Woensdag 6 mei 10.00 - 11.30 
  • Woensdag 6 mei 19.00 - 20.30 uur (VOL)

Na aanmelding ontvang je een dag voor het webinar een instructie waarmee je kunt deelnemen. Wat je nodigt hebt is een tablet/telefoon (met camera) of laptop met webcam en geluid.  
Vanwege het interactieve karakter is er plaats voor 100 deelnemers per tijdstip.
Bij meer interesse organiseren we het webinar uiteraard nog meerdere keren. 

Download leidraad

Je kunt de concept-leidraad inzien in het Ledenportaal (onder Nieuwsoverzicht).

De concept-leidraad is voorgelegd aan het Ministerie van Economische zaken. Zij zullen het concept beoordelen. Wellicht dat op basis van hun opmerkingen het concept zal worden aangepast. Dat geldt ook voor de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM naar het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, in het bijzonder het gebruik van mondmaskers. Wij willen je echter deze concept-leidraad niet onthouden, zodat je eventueel alvast maatregelen kunt treffen.