Home Nieuws Eenvoudig zelf een website maken

Eenvoudig zelf een website maken - Nieuws

Eenvoudig zelf een website maken

24 maart 2020
Op 5 september vond de bijeenkomst ‘Zelf een eenvoudige website maken’ plaats op het NGS-kantoor in Bilthoven. Dat was een initiatief van het NGS, met als doel leden te willen helpen bij het maken van een eigen website voor hun praktijk. Het komende jaar zal de bijeenkomst vaker in verschillende regio’s worden georganiseerd.

Via eenvoudige online software kan iedereen zonder technische kennis een professionele website maken. Tijdens deze bijeenkomst wordt stap voor stap uitgelegd hoe je met deze software (Wix) een website maakt. Daarnaast wordt een aantal andere onderwerpen besproken zoals beveiliging van de site, gebruik van beeldmateriaal, teksten, domeinnaam, eigen e-mailadres, vindbaarheid in Google en privacywetgeving.

Wat is Wix
De online software Wix (www.wix.com) is gemaakt voor iedereen die zonder technische kennis een professionele website wil bouwen. Het gebruik ervan is gratis. Pas als de website op een eigen domeinnaam moet draaien, vraagt Wix een vergoeding. Aanmelden bij Wix is eenvoudig: e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord zijn voldoende om direct aan de slag te kunnen met Wix.

Professionele website
Wix biedt alles wat een professionele website nodig heeft. De online webeditor is door Wix ontwikkeld om eigen klanten snel en eenvoudig van websites te voorzien. In deze flexibele en veelzijdige editor tref je het volgende aan:

Templates
Ruime keuze uit templates voor een website. Wix heeft de templates ingedeeld in categorieën als ‘business’, ‘restaurants’, ‘music’ en ‘personal’. Beschouw dit als een leidraad, want een website kan ieder willekeurige template gebruiken.

Vormgeving
Lettertypen, achtergrondkleuren en/of -patroon en overige kleuren van de website zijn aan te passen. Wix biedt keuze uit een groot aantal patronen en kleurencombinaties. Het kiezen van eigen kleuren is altijd mogelijk.

Drag & Drop
Het is mogelijk om objecten zoals tekstkaders, afbeeldingen, geluid, video, lijnen, knoppen en socialmediapictogrammen aan een website toe te voegen. Alle elementen komen door middel van slepen en laten vallen op hun plaats te staan en de eigenschappen van de objecten zijn makkelijk aan te passen.

App Market Wix
biedt een ruime keuze uit extra functies, zoals Google Maps, een contactformulier en een mogelijkheid om cliënten online afspraken te laten maken. Deze functies staan in de zogenoemde App Market. Let er bij contactformulieren op dat je even alles test zodat je ziet wat de cliënt ontvangt als hij/zij jou via het contactformulier een e-mail heeft gestuurd.

Hosting
Alle websites staan op de servers van Wix. Websites die gebruikmaken van gratis hosting vertonen onder- en bovenaan reclame voor Wix. De betaalde abonnementen kennen dit nadeel niet.

Mobiel site
Wix heeft een beperkt aantal ontwerpen voor een website met afmetingen die zijn aangepast aan een mobiele telefoon. Ook deze sjablonen zijn aan te passen.
 

Zoekmachine-optimalisatie (SEO)
De ‘zoekmachinehulp’ van Wix geeft je stap voor stap advies bij het verbeteren van de SEO. Vul jouw trefwoorden in en laat Wix de rest doen. Je hebt geen ervaring nodig om je website professionele SEO te geven.

Kosten
Wix biedt gratis honderden templates, een onbeperkt aantal pagina’s en professionele hosting. Upgraden voor meer diensten kan. Het pakket dat de gemiddelde NGS-masseur nodig zal hebben, kost ongeveer vijftien euro per maand. Er zijn regelmatig acties waarbij je tot vijftig procent korting krijgt.

Naast het gebruik van Wix is het NGS van plan om zelf een aantal templates te maken. NGS-leden kunnen deze kopen en naar eigen gebruik invullen (bijvoorbeeld locatie, openingstijden en diensten). Zodra deze templates beschikbaar zijn, brengen we je op de hoogte.

Meer informatie?
Houd de NGS-agenda op de site in de gaten voor workshops in de regio of neem contact op met Danny de Beer via 088-7308501 of ddebeer@ngmassage.nl.