Home Nieuws Is jouw website beveiligd?

Is jouw website beveiligd? - Nieuws

Is jouw website beveiligd?

18 augustus 2017
Is jouw website beveiligd?

Op NOS.nl is het volgende te lezen: 

Twee op de drie sites van zorginstellingen en apotheken zorgen niet voor een veilige verbinding. Dat blijkt uit onderzoek van de Open State Foundation onder ruim 22.000 sites van zorginstellingen. Zo'n beveiligde verbinding is te herkennen aan een slotje in de browser.

Er is al een privacy-risico als websites enkel informatie aanbieden, omdat kwaadwillenden dan mogelijk kunnen zien welke pagina's een internetter bezoekt. Als sites van zorginstellingen een contact- of aanmeldingsformulier hebben, dan moet de verbinding sowieso versleuteld worden, zegt adjunct-voorzitter Wilbert Tomesen van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe zorg je voor een veilige website?

Elke website die dus bezoekers vraagt om gegevens in te voeren, en dat is al het geval bij een simpel contactformulier of mogelijkheid tot het online maken van een afspraak dient dit over een beveiligde verbinding te doen. Dat kan met de installatie van een SSL certificaat.
 
De installatie van het SSL-certifcaat biedt nog een belangrijk voordeel: Google zal een website met SSL-certificaat beter indexeren, waardoor u hoger in de zoekresultaten komt! Het installeren kun je vaak niet zelf. Vraag je hostingpartij voor meer informatie.

Check jouw website

Het is zeer eenvoudig om zelf te checken welke status jouw website heeft. Dat kun je doen door te controleren wat voor pictogram er voor de URL in de adresbalk staat.

  • Een wereldbol (Firefox) zegt: de site is niet beveiligd. 
  • Een uitroepteken betekent: let op, gedeeltelijk onbeveiligd.
  • Een slotje in de adresbalk betekent: veilige verbinding

Daarnaast staat er in de URL https:// in plaats van http://  De S staat voor: Secure.