Home Nieuws Is het verplicht het inschrijvingsnummer bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) op de website te plaatsen?

Is het verplicht het inschrijvingsnummer bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) op de website te plaatsen? - Nieuws

Is het verplicht het inschrijvingsnummer bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) op de website te plaatsen?

10 mei 2017
In het Handelsregisterwet staat dat een organisatie verplicht is om het KvK-nummer te vermelden op alle uitgaande communicatie.

Hieronder vallen bijvoorbeeld facturen en brieven, maar ook inkooporders; eigenlijk alle uitingen namens de organisatie. Daar valt een website dus ook onder, zodat je ook op die plek het KvK-nummer moet vermelden. Het idee hierachter is dat burgers bij de KvK terug moeten kunnen vinden dat een organisatie daar is ingeschreven. Is het KvK-nummer niet te vinden op de website, dan maakt de organisatie zich schuldig aan een economisch delict. En de straffen die daarop staan, zijn zeker niet mals. Zo kan je een geldboete krijgen van maximaal €20.500, maar je zou als als bestuurder ook veroordeeld kunnen worden tot een taakstraf of zelfs maximaal zes maanden gevangenisstraf opgelegd krijgen.

Raadzaam

Hoewel de soep in de praktijk vaak niet zo heet gegeten als deze wordt opgediend, is het raadzaam om toch aan de verplichtingen te voldoen. Het is een kleine moeite om het KvK-nummer op de website te vermelden. De basisregel is hierbij dat het KvK-nummer op de hele website makkelijk te vinden moet zijn. Door de informatie onder aan of boven aan iedere pagina te plaatsen, voldoe je aan de eisen van de Handelsregisterwet.

Bron: www.rendement.nl