Home Nieuws Sporters gezocht met hand- of polsklachten

Sporters gezocht met hand- of polsklachten - Nieuws

Sporters gezocht met hand- of polsklachten

14 april 2017
Een op de acht mensen in Nederland heeft klachten aan de hand en/of pols. Dit zijn per huisartsenpraktijk meer dan 400 patiënten per jaar. Deze klachten kunnen een grote impact hebben op de kwaliteit van leven. Daarom is het van groot belang dat de ervaring van de patiënt wordt meegenomen. De afdeling huisartsgeneeskunde op het Erasmus MC is in 2016 begonnen met het onderzoek genaamd de HAPPEL-studie. Dit onderzoek betreft een vragenlijst en is bedoeld voor mensen met acute hand- en/of polsklachten die korter dan drie maanden bestaan.

De doelstelling is nagaan of de vragenlijst betrouwbaar is voor patiënten met hand- en/of polsklachten. In de toekomst willen we deze vragenlijst gaan toepassen in onder andere de huisartsenpraktijken. Op deze manier kunnen huisartsen een betere diagnose en behandeling opstellen, die nog beter is afgestemd op de patiënt.

Deelnemende patiënten zullen eenmalig een telefonisch contact ontvangen van circa vijf minuten met uitleg aangaande het onderzoek. Wanneer de patiënt besluit deel te nemen aan het onderzoek zal hij/zij vier maal een vragenlijst in moeten vullen over een periode van drie maanden. De vragenlijsten zal patiënt via de e-mail ontvangen. Het invullen van een vragenlijst zal circa 8 minuten duren.   

Meer informatie en aanmelden

Patiënten kunnen zich aanmelden voor het onderzoek door te mailen naar happel@erasmusmc.nl, hierbij graag naam en telefoonnummer vermelden. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met het onderzoeksteam via happel@erasmusmc.nl of door te bellen naar 06-27389015.  

Voor verdere informatie:
www.erasmusmc.nl/happel
www.facebook.nl/handenpolsklachten
Instagram: volgdepolsdokter
Twitter: Handenpolsklachten @Happel_studie