Home Nieuws Wat kun en mag je als NGS-masseur® met de voet?

Wat kun en mag je als NGS-masseur® met de voet? - Nieuws

Wat kun en mag je als NGS-masseur® met de voet?

25 oktober 2022
Scholing (webinar en praktijk)

Deze scholing bestaat uit twee delen.

  1. Theorie: via een webinar
  2. Praktijk: via een praktijkavond in de regio


Je bent niet verplicht de praktijkavond te volgen. Wil je deelnemen aan de praktijkavond dan zul je wel het webinar gevolgd moeten hebben.

Miljoenen Nederlanders hebben voetklachten wat vaak houdingsproblemen veroorzaakt. Problemen die met een juiste behandeling en- of verzorging voorkomen hadden kunnen worden. Ongeveer 57% van alle Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met voetproblemen en dit percentage stijgt nog steeds.

Kennis van de voet is dus ook voor jou als NGS-masseur® onmisbaar!

Webinar: live op 14 november 2022 van 20.00 – 21.00 uur

Tijdens dit webinar neemt René Somers, MSK-arts én podotherapeut, je mee in voetproblemen en de daarbij behorende anatomie en fysiologie.

Praktijkavond in de regio

Later dit jaar / begin 2023, zullen er in een aantal regio’s een praktijkavond (2,5-3 uur) over de voet worden georganiseerd. Tijdens deze avond ga je, door klinisch te redeneren, direct praktisch aan de slag met de voet: wat kun en mag je als NGS-masseur® met de voet?

Houd de agenda en onze nieuwsbrief in de gaten voor alle data!

Goed klinisch kunnen redeneren en kennis hebben van anatomie, fysiologie en pathologie maken je een betere gesprekspartner voor fysiotherapeuten, huisartsen en je cliënt​.  

Investering

Webinar:

  • Regulier: € 24,50
  • Leden van het NGS: € 19,50
     

De prijs voor de praktijkavond zal later worden bekend gemaakt.

Over de spreker

René Somers (Sport)podotherapeut en arts musculoskeletale geneeskunde bij VoetPortaal.

Na het afronden van zijn opleiding podotherapie werd het René Somers duidelijk dat de opleiding hem een te beperkt inzicht gaf in het functioneren van de voet. Hij is geneeskunde gaan studeren en hierop volgend de opleiding tot “Arts Musculoskeletale geneeskunde”. Al deze kennis is hij vervolgens gaan toepassen op de behandeling van de houdings- en bewegingsklachten. Hierbij heeft hij altijd een speciale interesse in de voet en diens functioneren gehouden. In de loop van de tijd heeft René Somers zelf onderzoeks- en behandeltechnieken ontwikkeld om nog betere en snellere resultaten te ontwikkelen bij zijn patiënten.

Het werd René wel duidelijk, dat voetklachten niet altijd alleen vanuit de voet komen maar ook het gevolg kunnen zijn van een probleem wat zich elders in het lichaam bevindt. Bij VoetPortaal is er dan ook de visie dat -ongeacht de klacht- de mens als één geheel dient te worden bekeken.

Vanuit de overtuiging dat vrijwel elke voetklacht te behandelen is René in 2011 begonnen met het geven van een 2- jarige interne opleiding tot Podotherapeut Plus. Om zo zijn inzichten te kunnen uitdragen aan anderen.

“Ik stel niet alleen hoge eisen aan mezelf maar ook aan de therapeuten en artsen die zich bij VoetPortaal willen aansluiten. Ik verwacht van hen dat ook zij die zoektocht naar de oplossing willen aangaan en dat ze zich verdiepen in zowel het diagnostisch onderzoek als het toepassen van manuele technieken”.

Door de integratie van podotherapie, manuele therapie en fysiotherapie ziet hij het succes van de behandelingen sterk toenemen zowel in snelheid van herstel maar ook in duurzaamheid. In de praktijk wordt momenteel veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de behandeltechnieken om hier nog meer kennis over te krijgen.

Aanmelden

 

Punten NGS-licentie

  • Webinar: 1 punt
  • Praktijkavond: 3 punten