Home NGS-licentie Scholing 'Verkrijgen NGS licentie'

Scholing 'Verkrijgen NGS licentie'

Scholing 'Verkrijgen NGS licentie'

Het NGS geeft als landelijke brancheorganisatie licenties uit die het bewijs zijn van de bekwaam- en bevoegdheid van de masseur. Om de licentie geldig te houden moet een masseur zich blijven scholen. Met een NGS-licentie maakt de masseur kwaliteit zichtbaar. Sportmasseurs die in de afgelopen jaren hun licentie hebben laten verlopen, hebben de mogelijkheid om weer een licentie te verkrijgen door het volgen van de scholing ‘Verkrijgen NGS licentie’.

Doelstelling

Het doel van de scholing 'Verkrijgen NGS-licentie' is sportmasseurs met een verlopen NGS-licentie kwalitatief op het huidige niveau van de NGS-toetsing te brengen, zodat zij een nieuwe NGS-licentie krijgen. 

Subdoelen: 

 • Het enthousiasmeren van masseurs om zich verder te bekwamen in het vak sportmassage
 • Het kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in het vak sportmassage


Doelgroep

 • Je bent in bezit van het NGS diploma sportmassage (of daaraan gelijkwaardig, dit zijn: NESM, NESPG, ACE, ESPO). 
 • Je hebt nog niet eerder deelgenomen aan deze scholing.
   

Onderdelen scholing

Om de scholing ‘Verkrijgen NGS licentie’ met een voldoende resultaat af te sluiten dient te worden voldoen aan de volgende onderdelen:

1. Indienen van een cliëntendossier;
2. deelname aan de praktijkdag;

Na de praktijk dag: 

3. Vijf punten te halen uit door het NGS geaccrediteerde nascholingen. 
4. inleveren geldig reanimatiebewijs. Klik voor een overzicht van organisaties waar je een reanimatiecursus kunt volgen

Je hebt een jaar de tijd om te voldoen aan punten 3 en 4.
Nadat voldaan is aan bovenstaande onderdelen dat behaald is ontvang je de NGS-licentie, die vanaf dat moment vijf jaar geldig is. 


Inleveren cliëntendossier

Na inschrijving ga je direct aan de slag met je cliëntendossier. Je ontvangt via de e-mail een link  waarin alles omtrent het cliëntendossier wordt uitgelegd.

 • Aan de hand van het cliëntendossier worden alle stappen van het beroepsspecifiek onderzoek uitgelegd. Aan bod komen de onderdelen anamnese, inspectie, functieonderzoek, spierlengtetesten en palpatie. Vervolgens wordt aandacht besteed aan contra-indicaties en rode vlaggen. 
 • Daarna worden kort de verklaringstheoriën van massage en de effecten van de verschillende handgrepen herhaald. Met deze kennis in het achterhoofd kan op basis van de gevonden indicaties uit het beroepsspecifiek onderzoek een goed behandelplan worden opgesteld. 
 • Je levert uiterlijk twéé weken voorafgaand aan de praktijkdag (zie hieronder) je cliëntendossier in via info@ngsmassage.nl.

 

Praktijkdag

De ochtend start met inventarisatie van de veranderingen binnen de Sportmassage. Daarna wordt in groepjes van drie het basis functieonderzoek geoefend, nieuwe (vergeten) en toegevoegde testen worden uitgelegd en voorgedaan, en vervolgens ook klassikaal geoefend. Indien noodzakelijk wordt een spier- en gewrichtstape/bandage geoefend.

Na de lunch wordt aandacht besteed aan de massage, zowel theorie als praktijk komen hierin aan bod. Aan het einde van de dag vindt een evaluatie plaats, waarin eventueel nog individueel advies gegeven kan worden ten aanzien van (gewenste) persoonlijke ontwikkeling binnen de sportmassage.

Data:

 • 3 maart 2023
   

Tijd: 09.00 - 17.00 uur. 
Locatie: NGS Bureau, Professor Bronkhorstlaan 26, Bilthoven 

Investering

 • Leden NGS: € 169,00 
 • Niet-leden NGS: € 199,00

Inclusief: lunch met een broodje, beoordeling cliëntendossier, deelname praktijkdag en NGS-licentiepas.
Exclusief:  kosten voor bijwonen scholingen (5 punten) t.b.v. licentie. 

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je binnen drie werkdagen een bevestiging met daarin de documenten voor je cliëntendossier.