Home Licentiebeleid Reanimatie certificaten en verlening COVID-19

Reanimatie certificaten en verlening COVID-19

Reanimatie certificaten en verlening COVID-19

Loopt dit jaar (31-12-2020) jouw licentie af? Dan kan deze informatie voor jou van toepassing zijn. Door de corona maatregelen kan het zijn je de reanimatie cursus hebt moeten uitstellen of is geannuleerd. 

Diverse organisaties hebben maatregelen getroffen voor de geldigheid van het certificaat. Andere hebben uitstel gegeven voor het verlengen van het certificaat. Bekijk hier alle informatie die bekend is per organisatie:
 


ERC

De Europese reanimatie raad geeft aan;

  • De geldigheid van alle certificaten zijn verlengd voor een jaar om zo de druk van de kandidaten en instructeurs af te nemen.
  • De geldigheid van Instructor-Potential (IP) wordt tijdens de pandemie met één jaar verlengd.

Bron: https://www.erc.edu/sites/5714e77d5e615861f00f7d18/content_entry5ea884fa4c84867335e4d1ff/5ea885f34c84867335e4d20e/files/ERC_covid19_pages.pdf?1588257310

NRR

Als u een cursus moet uitstellen of annuleren in verband met COVID-19, kunnen wij u verzekeren dat voor deze deelnemers cursusorganisatoren niet voor hetzelfde cursustype binnen 12 maanden zullen worden belast. Als de crisis langer duurt dan 12 maanden nadat de cursusplek is afgerekend, verzekeren wij u dat het kantoor de vervaldatum zal uitstellen.

Wij zullen ook de hercertificeringsdatum van certificaten uitstellen voor 1 jaar als de geldigheidsdatum in 2020 vervalt. Wij zullen dit doen voor alle cursussen, en voor alle niveaus van instructeurs, potentieel instructeurs, educators en cursusleiders.

Zolang de COVID-19 pandemie in Nederland voldoende stabiel blijft, kunnen alle cursussen weer hervat worden mits voldaan wordt aan de geldende protocollen en aanvullende maatregelen. Omstanders en (burger)hulpverleners maken immers het verschil bij een reanimatie. Het is belangrijk dat deze getraind blijven ook tijdens de COVID-19 pandemie

Medic & Fire First Aid ® Europe

"Cursisten van wie de certificering binnen nu en drie maanden verloopt , krijgen de mogelijkheid het examen tot her-certificatie uit te stellen tot uiterlijk 1 augustus 2020.

Zoals reeds aangekondigd in ons voorgaande Corona bericht, stellen wij de verplichte jaarlijkse retrainingen voorlopig uit met 3 maanden. Je certificaat blijft tijdens deze periode geldig.

 

Diploma EHBO; Het Oranje Kruis

Streven is om uiterlijk 1 juni aanstaande het materiaal hiervoor gereed te hebben waardoor instructie en voorbereiding mogelijk is in aanloop naar examinering per 15 juni. 


Rode Kruis (Uitgebreide Eerste Hulp is inclusief AED)

Voor mensen met een Rode Kruis certificaat dat verloopt tussen 15 maart en 15 juli 2020, is er een coulancebeleid. Zij moeten de online module van de herhaling afronden om toegang te krijgen tot het praktijkgedeelte van de herhalingsles. Het praktijkdeel van de herhalingscursus moet vóór 15 december 2020 worden afgerond.