Home Licentiebeleid Reanimatie certificaten en verlening COVID-19

Reanimatie certificaten en verlening COVID-19

Reanimatie certificaten en verlening COVID-19​ 

23 februari 2021

Loopt dit jaar jouw licentie af? Dan kan deze informatie voor jou van toepassing zijn.

Door de corona maatregelen kan het zijn dat je de reanimatie cursus hebt moeten uitstellen of deze is geannuleerd.
Lees hier de mogelijkheden voor de licentiehouders waarvan de licentie afliep in 2020 of afloopt in 2021.
 

Tijdens de laatste persconferentie gaf Premier Rutte aan dat de Lockdown verlengd wordt. Dit betekent ook voor het reanimatieonderwijs dat de praktijklessen grotendeels nog niet gegeven kunnen worden.

De lockdown betekent in de praktijk dat er in principe geen bijeenkomsten of evenementen mogen plaatsvinden. BHV-, EHBO-, basale reanimatie- (BLS en PBLS) en veiligheidscursussen zullen vooral online gegeven worden. De situatie is in ieder geval tot 9 februari van kracht.

Uitstel voor licentiehouders met geldigheid tot 31-12-2020

De licentiehouders waarvan de licentie op 31-12-2020 is verlopen krijgen nu uitstel tot  5  weken vanaf het moment dat het weer mogelijk is om de reanimatie te behalen. 

Wanneer het weer mogelijk is om een cursus te volgen zullen wij jullie hiervan op de hoogte stellen. Na dit bericht heb je 5 weken de tijd om een certificaat naar ons op te sturen.


Nu voldoen aan het beleid en de licentie verlengen of tijdig voldoen aan je reanimatie?

Daarnaast bieden wij ook de volgende mogelijkheid om de licentie op korte termijn te verlengen. Deze optie is ook mogelijk voor NGS-licentiehouders waarvan de licentie dit jaar afloopt (31-12-2021) 

  • Je kunt je inschrijven voor de online + klassikale cursus van het Rode Kruis, na het behalen van het online gedeelte zullen wij na ontvangst van het deelname bewijs de licentie verlengen.  Het praktijk gedeelte vind plaats wanneer dat weer mogelijk is.


Diverse organisaties hebben maatregelen getroffen voor de geldigheid van het certificaat. Andere hebben uitstel gegeven voor het verlengen van het certificaat. Bekijk hier alle informatie die bekend is per organisatie: