Home Licentiebeleid Reanimatie certificaten en verlening COVID-19

Reanimatie certificaten en verlening COVID-19

Reanimatie certificaten en verlening COVID-19

Loopt dit jaar (31-12-2020) jouw licentie af? Dan kan deze informatie voor jou van toepassing zijn. Door de corona maatregelen kan het zijn je de reanimatie cursus hebt moeten uitstellen of is geannuleerd. 

Diverse organisaties hebben maatregelen getroffen voor de geldigheid van het certificaat. Andere hebben uitstel gegeven voor het verlengen van het certificaat. Bekijk hier alle informatie die bekend is per organisatie:
 


ERC

De Europese reanimatie raad geeft aan;

  • De geldigheid van alle certificaten zijn verlengd voor een jaar om zo de druk van de kandidaten en instructeurs af te nemen.
  • De geldigheid van Instructor-Potential (IP) wordt tijdens de pandemie met één jaar verlengd.

Bron: https://www.erc.edu/sites/5714e77d5e615861f00f7d18/content_entry5ea884fa4c84867335e4d1ff/5ea885f34c84867335e4d20e/files/ERC_covid19_pages.pdf?1588257310

NRR

Wij zullen ook de hercertificeringsdatum van certificaten uitstellen voor 1 jaar als de geldigheidsdatum in 2020 vervalt. Wij zullen dit doen voor alle cursussen, en voor alle niveaus van instructeurs, potentieel instructeurs, educators en cursusleiders.

Zolang de COVID-19 pandemie in Nederland voldoende stabiel blijft, kunnen alle cursussen weer hervat worden mits voldaan wordt aan de geldende protocollen en aanvullende maatregelen. Omstanders en (burger)hulpverleners maken immers het verschil bij een reanimatie. Het is belangrijk dat deze getraind blijven ook tijdens de COVID-19 pandemie

Medic & Fire First Aid ® Europe

Zoals reeds aangekondigd in ons voorgaande Corona bericht, stellen wij de verplichte jaarlijkse retrainingen voorlopig uit met 3 maanden. Je certificaat blijft tijdens deze periode geldig.

NIKTA

De Nikta geeft aan dat een wanneer een certificaat is verlopen, er geen uitstel word verleend op de geldigheid. 

Diploma EHBO; Het Oranje Kruis

De nieuwe afgekondigde maatregelen van de overheid per 14 oktober 2020 hebben gelukkig geen invloed op de doorgang van onze examens. Het blijft mogelijk examens aan te vragen. Wel zijn er een aantal nieuwe toevoegingen gedaan in de aangepaste richtlijnen, ter bevordering van de veiligheid. Het dragen van een mondneusmasker en handschoen is bij alle examens verplicht voor zowel de kandidaat als de examinator en het lotusslachtoffer. Tevens is er een wijziging voor de inzet van een lotusslachtoffer bij het examen. Het advies geldt nu dat er maximaal 1 lotus wordt ingezet. Bovendien wordt voor alle handelingen, inclusief de levensreddende handelingen, het advies gegeven waar mogelijk een pop in te zetten.


Rode Kruis (Uitgebreide Eerste Hulp is inclusief AED)

Voor mensen met een Rode Kruis certificaat gelden de zelfde regels als de NRR.