Home Nieuws Nieuwe (online) scholingen

Nieuwe (online) scholingen - Nieuws

Nieuwe (online) scholingen

15 februari 2021
Eerder ontwikkelden wij al een aantal online scholingen voor met name sport(zorg)masseurs.

Vanaf heden hebben we ook een aantal online mogelijkheden, met o.a. accreditatie voor de wellnessmasseur. We zetten de nieuwe scholingen graag op een rij! 

 

NGS Online college: Het maken van een cliëntendossier en de effecten van een massage.

Datum: online te volgen wanneer jij dit wilt. Na aanmelding ontvang je de presentatie ter voorbereiding op de opdracht; het invullen van een clientendossier.
Locatie: online
Kosten: € 17,50
Aanmelden: via het NGS-ledenportaal
Accreditatie: 2 punten voor de wellnessmasseur

In deze online scholing ‘Het maken van een cliëntendossier en de effecten van een massage’ ga je actief aan de slag met het NGS-clientendossier. Voor een aantal wellnessmasseurs is dat al even geleden. Hoe zit het ook alweer? Voordat je als wellnessmasseur met een nieuwe client aan de slag gaat, voer je eerst een beroepsspecifiek onderzoek uit en noteer je je bevindingen in een clientendossier.

Voor de wellnessmasseur bestaat dit clientendossier uit:

1. Anamnese
2. Inspectie
3. Palpatie
4. Contra-indicaties
5. Massageplan
6. Advisering

In deze online scholing nemen we je stap voor stap mee in het clientendossier. Je sluit de scholing af met het invullen van een clientendossier.

Je stuurt dit naar info@ngsmassage.nl. Dit dossier zal beoordeeld worden en binnen 14 dagen ontvang je de uitslag. Bij een voldoende ontvang je 2 punten voor je NGS-licentie.

Klik voor het clientendossier.

 

NGS Collegetour - Masterclass: Het belang van goede voeding, de bouwstenen van onze voeding en onze energiebehoefte.

Datum: woensdag 21 april 19.00 -22.00 uur
Locatie: NGS-bureau in Bilthoven
Kosten: € 44,95
Aanmelden: via het NGS-ledenportaal
Accreditatie: 3 punten voor de sport- en wellnessmasseur
Docent: Isabelle Meuleman

Voeding is een essentieel onderdeel van ons leven. Voedingsadvies kan altijd slechts een deel zijn van een groter concept, dat rekening houdt met de verschillende aspecten van een bepaalde leefstijl. Voorwaarde voor het succes van een goede advisering is de eigen verantwoordelijkheid van de betrokkene. Daar hoort bij dat deze zich bewust op een gezonde leefstijl richt.

In onze rol als NGS-masseur richten wij ons op de mens in zijn geheel. We hebben aandacht voor de klant met stress of burnoutklachten en door middel van een wellnessmassage verbeteren we de fysieke en psychosociale gesteldheid.  We zetten het zelfherstellend vermogen van het lijf aan.  Dat is wat we met een massage doen. Echter  is dit maar één aspect.

Onze advisering moet daarom vooral gericht zijn op preventieve gezondheidszorg. Daar is voor de NGS-masseur enorm veel winst te behalen. Deze preventieve gezondheidszorg begint bij  Voeding, bewegen en slaap. Dat zijn de pijlers van een gezonde leefstijl. Ook als je ziek bent of bent geweest. Een gezonde leefstijl helpt bij een sneller herstel en vermindert de kans op aandoeningen zoals overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Na deze workshop heb jij als NGS-masseur inzicht in een complex thema: voeding, en sta jij aan de basis van de gezondheid van jouw klanten.

Programma:

19.00 uur introductie en voorstelronde 
19.30 uur presentatie
20.30 uur pauze
20.45 uur vervolg presentatie
21.45 uur opdracht
22.00 uur huiswerkopdracht en einde

Leerdoelen:

 • Advies geven over gezonde voeding
 • De energiebehoefte berekenen per individu
 • Aanbevelingen doen over aard en hoeveelheid van benodigde voedingsstoffen


NGS Collegetour - Masterclass: Het belang van ontspanning en een juiste bewustwording tussen lichaam en geest.

Datum: woensdag 19 mei 19.00 -22.00 uur
Locatie: NGS-bureau in Bilthoven
Kosten: € 44,95
Aanmelden: via het NGS-ledenportaal
Accreditatie: 3 punten voor de sport- en wellnessmasseur
Docent: Isabelle Meuleman

“Massage heeft een positief effect op het parasympatische systeem in ons lichaam. Dit zorgt voor een ondersteuning van het zelf herstellend vermogen van ons lichaam. Geest en lichaam zijn één, emoties zijn onlosmakelijk verbonden met de regulatie van onze homeostase ”

In onze rol als NGS-masseur richten wij ons op de mens in zijn geheel. We hebben aandacht voor de klant met stress of burnoutklachten en door middel van een (wellness)massage verbeteren we de fysieke en psychosociale gesteldheid.  Door aanraking van de masseur worden er naast mechanische reacties ook biochemische reacties gestimuleerd. Er komen stoffen vrij zoals endorfine en serotonine, beide zijn bekend als gelukshormonen. Maar ook stoffen als dopamine (zorgt voor een goed werkend zenuwstelsel) en oxytocine ( knuffelhormoon) worden door aanraking vrijgemaakt. Door de mens te zien als geheel zorgen we voor bewustwording van lichaam en geest.

De Wellnessmassage compleet is een massage van het gehele lichaam, waarbij er aandacht is voor de diepe ontspanning en aanzetten van het parasympatische systeem.

Na deze masterclass ben jij als NGS-masseur in staat een complete, diep ontspannende massage te verzorgen waarin je cliënt ondersteuning krijgt in het zelf herstellend vermogen van het lichaam en waarbij je zorgt voor een eenheid tussen lichaam en geest.

Programma:

19.00 uur introductie en voorstelronde 
19.30 uur presentatie theorie effecten massage
20.00 uur pauze
20.15 uur praktijk
21.00 uur wisselen groep
22.00 uur vragen en einde

Leerdoelen:

 • Kennis van effecten massage
 • Belang van de eenheid tussen lichaam en geest
 • Geven van een diepe, holistische massage


NGS Collegetour - Masterclass: Musculaire en Energetische Relaxatie met Medical Taping.

Datum: woensdag 12 mei 19.00 -22.00 uur
Locatie: NGS-bureau in Bilthoven
Kosten: € 44,95
Aanmelden: via het NGS-ledenportaal
Accreditatie: 3 punten voor de sport- en wellnessmasseur
Docent: Josya Sijmonsma

Wellicht meer dan ooit, zijn mensen zich ervan bewust dat fysiek contact belangrijk is voor ontspanning. Lichaam en geest zijn een onverbrekelijke eenheid. Fysieke ontspanning heeft een directe invloed op de ervaren psychische stress, psychische ontspanning heeft evenzo een directe fysieke werking.

Het is bij uitstek het werkgebied van een NGS-masseur. De directe ingang is de fysieke massage, maar dit heeft uitwerking op de mens in zijn totale functioneren. De massage zelf heeft een beperkte tijdsduur, het effect ervan zal langer aanhouden, afhankelijk van de omstandigheden van de mens in kwestie.

Met behulp van technieken uit de methode Medical Taping, is het mogelijk om het ontspannende effect van de massage veel langer vast te houden. Dit kan met gerichte myo-fasciale technieken, maar ook met tapetechnieken die invloed hebben op de energetische balans.

Na het volgen van deze masterclass, is de NGS-masseur in staat een aantal technieken uit het Medical Taping Concept gericht toe te passen, met als doel het welbevinden van de cliënt gedurende langere tijd te verbeteren. 

Programma

 • Introductie Medical Taping                                       
 • Indicaties, contra indicaties                           
 • Aandachtspunten                                           
 • Detonisering musculatuur - praktijk                          
 • Meridiaantaping                                
 • Uitgangspunten en principes                         
 • Oefenen meridiaantaping - praktijk
 • Therapie combinaties                                    
 • Vraag en antwoord


Leerdoelen:               

 • Kennis van de methode Medical Taping
 • Myo-fasciale ontspanningstechnieken kunnen toepassen
 • Energetische balans beïnvloeden met Medical Taping


NGS Collegetour - Masterclass: (Wandel) Coaching en massage.

Datum: woensdag 26 mei 19.00 -22.00 uur
Locatie: NGS-bureau in Bilthoven
Kosten: € 44,95
Aanmelden: via het NGS-ledenportaal
Accreditatie: 3 punten voor de sport- en wellnessmasseur
Docent: Alie van der Wal-Steenbergen

Komt de wereld hard bij je binnen? Stem jij je voortdurend af op degene die bij jou komt? Is nee zeggen lastig voor je? Blijf je maar piekeren en slaap je slecht? Als rol van masseur, zal je deze opmerkingen regelmatig in je praktijk tegen komen. Jouw rol als luisterend oor in een vertrouwde omgeving kan een basis zijn voor een verhelderend gesprek voor jou cliënt.

Jouw aandacht is voor de cliënt die met stress of burnoutklachten bij je komt zeer waardevol.

Vaak zit daar een onderliggende gedachte achter en als coach moet jij hier nieuwsgierig naar zijn. Hoe ga je als NGS-masseur om met deze vraag en wat kan jij je cliënt bieden om haar/zijn hulpvraag inzichtelijk te krijgen? Hoe creëer je een bewustwording van de cliënt omtrent haar/zijn hulpvraag.

Welke tools heb jij als NGS-masseur voor handen om haar/hem daarin te begeleiden? Na deze masterclass heb jij als NGS-masseur inzicht in het thema: (wandel)coaching in een massagepraktijk. Deze workshop biedt een basis waarmee jij je cliënten kunt ondersteunen tijdens hun ontwikkeling.

Programma:

19.00 uur introductie en voorstelronde 
19.30 uur presentatie
20.30 uur pauze
20.45 uur vervolg presentatie
21.45 uur opdracht
22.00 uur huiswerkopdracht en einde

Leerdoelen:

 • Advies geven over begeleiding van je cliënten
 • basistechnieken voor een goed gesprek: luisteren, samenvatten en doorvragen
 • basistechnieken d.m.v. tools die je in kan zetten bij coaching