Home Nieuws Hoe kun je 15 punten aan praktische vaardigheden behalen? 

Hoe kun je 15 punten aan praktische vaardigheden behalen?  - Nieuws

Hoe kun je 15 punten aan praktische vaardigheden behalen? 

31 juli 2017
Zoals je weet is een NGS-licentie 5 jaar geldig. Wil je deze verlengen dan dien je in 5 jaar tijd 30 studiepunten te hebben behaald  waarvan 15 punten uit door het NGS geaccrediteerde scholingsactiviteiten en 15 punten uit praktische vaardigheden. In deze nieuwsbrief leggen wij uit hoe je deze punten kunt behalen. 

 

Let op

  • Sportmasseurs die op 1 januari 2017 een geldige licentie hadden vallen onder de overgangsgregeling. Zij dienen 30 studiepunten te hebben behaald waarbij in de huidige licentieperiode gevolgde IOS avonden goed zijn voor 10 punten. Het is voor deze sportmasseurs niet verplicht om 15 punten uit praktische vaardig heden te behalen; het mag uiteraard wel! 
  • Voor sportmasseurs die per 1 januari 2017 een (nieuwe) licentie hebben ontvangen is het wel verplicht om 15 punten aan praktische vaardigheden te behalen. Dit geldt ook voor alle wellnessmasseurs. 

 

Hoe kun je 15 punten aan praktische vaardigheden behalen? 

Je kunt op verschillende manieren 15 punten aan praktische vaardigheden behalen. 

1. Deelname in een (NGS) massageteam 
2. Werkzaamheden in (eigen) praktijk.

Je ontvangt één accreditatiepunt als je een (gedeelte van een) dag werkzaam bent geweest in de praktijk.
In 5 jaar tijd dien je dus 15 dagen (of dagdelen) actief te zijn in de praktijk.
 

1. Deelname binnen een massageteam

indien NGS massageteam
Je hoeft hiervoor niets te doen. De massageteamleider levert een overzicht met deelnemers in bij het NGS en het punt /de punten wordt(/en) worden bijgeschreven in het Ledenportaal. 

Indien geen NGS massageteam
Je vult het formulier ‘deelname aan een evenement’ in en laat dit ondertekenen door een vertegenwoordiger van de organisatie van het evenement. 
 

2. Werkzaamheden in (eigen) praktijk

Ben je als masseur werkzaam in een (eigen) praktijk of bijvoorbeeld bij een sportvereniging of in een sauna dan kun je deze werkzaamheden indienen om mee te laten tellen voor je 15 punten praktische vaardigheden.  Deze werkzaamheden moeten aan de volgende eisen voldoen:

  • Sportmasseurs:  ze vonden plaats bij een sportvereniging, sportschool of in een (eigen) praktijk van de masseur;
  • Wellnessmasseurs: ze vonden plaats in de wellnessbranche bij een sauna, hotel, beauty- of wellnesscentrum, fitnesscentrum, bedrijf of in een (eigen) praktijk van de masseur;
  • Ze vallen binnen de werkprocessen van het kwalificatieprofiel van sport- of wellnessmasseur;
  • Ze vonden plaats in de periode van vijf jaar voor licentieverlenging.

De werkzaamheden kun je aantonen door het insturen van een 'Eigen verklaring' of 'Derden verklaring'

  • Eigen verklaring: Te gebruiken als je werkzaamheden verricht in of vanuit eigen praktijk
  • Derden verklaring: Te gebruiken als je werkzaamheden verricht in dienst van een opdrachtgever (bijvoorbeeld sportvereniging, sauna, bedrijf).

Werkzaamheden van docenten worden niet gerekend tot de werkervaring. Docenten die betrokken zijn bij een NGS geaccrediteerde opleiding kunnen dispensatie tot maximaal 15 studiepunten ontvangen voor ‘bij- en nascholing passend bij het kwalificatieprofiel’.

Overige ter beoordeling door NGS accreditatiecommissie

Als je werkzaamheden, die niet vallen onder één van bovengenoemde activiteiten, in aanmerking wilt laten komen voor ‘praktische vaardigheden’ , dan dien je hiervoor een verzoek in te dienen bij de NGS accreditatiecommissie. Hiervoor vul je dit formulier in
 

Hoe kun je 15 punten aan scholingsactiviteiten behalen? 

Door het volgen van NGS geaccrediteerde nascholingen. In de agenda tref je een overzicht van deze scholingen aan. Per scholing is zichtbaar voor welk profiel deze geaccrediteerd is.  Elke aanbieder (afdelingen, opleidingsinstituten en overige aanbieders) die denkt een goede scholing te hebben ontwikkeld kan hiervoor accreditatie aanvragen bij het NGS.  

Vragen nieuwe licentiebeleid

Mocht je naar aanleiding van deze informatie vragen hebben dan vernemen wij die graag.
Je kunt deze mailen naar Nelly Voogt op nvoogt@ngsmassage.nl of telefoon 088 730 8500.