Home NGS examen Praktijkassessment

Praktijkassessment

Heb je voldoende resultaat behaald op de theoretische onderdelen, dan ontvang je van het NGS automatisch een oproep (circa drie weken van te voren) voor het praktijkassessment. De examens worden ingedeeld NA de sluitingsdatum van het theorie examen. Het praktijkassessment wordt afgenomen op een zaterdag op het NGS-bureau in Bilthoven. Er zijn per jaar drie examenperioden februari - juni - oktober. Klik voor de exacte data

Wanneer je het laatste theorie-vak hebt behaald, zijn de cijfers 12 maanden geldig. Binnen deze 12 maanden dien je het praktijkassessment te behalen. Per jaar zijn er dus drie mogelijkheden om dit te doen. Je hebt dus in totaal drie mogelijkheden om je praktijkassessment te behalen. Sla je de eerste mogelijkheid, om welke reden dan ook, over hou je dus nog maar twee mogelijkheden over! Je mag één verhinderdatum voor het praktijkassessment doorgeven.  Als je de theorie hebt behaald ontvang je uiterlijk drie weken voor de examenperiode per e-mail de uitnodiging voor het praktijkassessment.

Inhoud praktijkassessment

Het praktijkassessment bestaat uit:

  1. Beoordeling portfolio;
  2. Beroepsspecifiek examen.


Hoe gaat het praktijkassessment in zijn werk?

Vervolgens (beroepsspecifiek examen): 

Tijd: 60 minuten. De richttijd voor een tape/bandage is circa 15 minuten en voor de massage 20 minuten.

Het praktijkassessment duurt, inclusief wachten op de uitslag, in totaal 2 uur.

Wanneer is het praktijkassessment voldoende?

Om te slagen voor het praktijkexamen moet zowel de beoordeling van het portfolio als het examen voldoende zijn. Na afloop van het beroepsspecifiek examen ontvang je de uitslag. De bijbehorende licentie wordt, indien je lid wordt van het NGS, later toegezonden. Niet geslaagden ontvangen horen direct hoe het vervolg in zijn werk gaat.

Minimaal noodzakelijk voor sportmassage is een voldoende op:

Minimaal noodzakelijk voor wellnessmassage is een voldoende op het werkproces:

Slechtziendheid, dyslexie of leerafwijking

Voor kandidaten met een beperking (slechtziendheid, dyslexie) of leerafwijking is er een mogelijkheid om het praktijkassessment in aangepaste vorm te doen (voorlezen en/of op aangepast papierformaat). Neem hierover vooraf contact op met Hetty van Kolck via hvankolck@ngsmassage.nl of 088 730 8500.

Aanmelden examenpakket

Aanmelden voor zowel theorie als praktijk doe je door het afnemen van een examenpakket. In het examenpakket is opgenomen:

Klik om je aan te melden voor het examenpakket