Home Over het NGS Massageteams bij evenementen

Massageteams bij evenementen

Een massageteam bestaat uit NGS sportmasseurs met een geldige licentie die tijdens een sportevenement ingezet kunnen worden voor diverse doeleinden. Wil je een massageteam inzetten tijdens jouw evenement? Neem dan contact op het NGS via telefoon 088 - 730 8500 of e-mail naar Anja Bruinsma info@ngsmassage.nl

1. Massages voor, tijdens en na het sportevenement

De sportmasseur is dé expert voor een vakkundige sportmassage voorafgaand en/of na afloop van een sportprestatie. Een sportmassage is een goed middel om spieren te stimuleren voor een prestatie, sneller te laten herstellen na een inspanning en als hulp ter voorbereiding op een volgende prestatie, zoals het lopen van een marathon. Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Bij een sportmassage voor het sporten zorgt de sportmasseur voor een goede doorbloeding en bereidt de spieren op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen in de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat men zonder spierpijn of vermoeidheid zich weer kan voorbereiden op een volgende prestatie. 

2. Preventief tapen en bandageren

De sportmasseur kan je ook preventief helpen door bijvoorbeeld voor de sportieve activiteit enkels in te tapen, zodat spieren en banden worden ondersteund.

3. Verlenen van adequate (sport)eerste hulp.

De sportmasseur heeft zowel theoretische als praktische kennis moeten vergaren met betrekking tot de algemene EHBO op de onderdelen:
1. Algemene (wond)letsels
2. Sportblessures
3. Kramp

Meer informatie

Massageteams kunnen ingezet worden bij kleine evenementen in de regio, zoals marathons of tourtochten. Maar ook landelijk zoals bij de Vierdaagse van Nijmegen, waar het NGS al 45 jaar aanwezig is met een massageteam. Ook bij de toernooien van de Nevobo (volleybal) en KNGU (turnen) zul je NGS-massageteams tegenkomen. 

Het NGS-magazine deed verslag van het massageteam tijdens de Sup11 City Tour: lees het artikel

Voor vragen kun je contact opnemen met het bureau via telefoon 088 - 730 8500 of e-mail info@ngsmassage.nl