Home Licentiebeleid Extra bepaling wellness

Extra bepaling wellness

Het NGS-bestuur heeft besloten dat wellnessmasseurs die het ‘oude’ examen wellnessmasseur hebben afgelegd, verplicht zijn NGS-geaccrediteerde scholingen te volgen over minimaal twee van onderstaande onderwerpen als zij na 5 jaar hun licentie willen verlengen:

  • hotstone massage;
  • aromatherapie;
  • hoofd-, gezicht-, nek- en/of decolletémassage

De punten tellen mee voor de 15 punten die uit door het NGS-geaccrediteerde scholingen moeten worden behaald om de licentie te kunnen verlengen. Om de kwaliteit van de gevolgde scholingen te borgen is het verplicht dat de scholing door het NGS geaccrediteerd is.

Voor wie?

Deze bepaling geldt voor wellnessmasseurs die

  • voor juni 2017 het NGS-diploma wellnessmasseur hebben behaald of
  • tussen juni 2017 en juni 2018 hebben gekozen voor het NGS-examen wellnessmasseur ‘oude stijl’.

Voor masseurs die de NGS-toetsing wellnessmasseur ‘nieuwe stijl’ hebben gedaan geldt deze verplichting niet. Zij mogen bijscholingen over deze onderwerpen wel volgen en de punten tellen dan ook mee voor hun licentieverlenging.

Waarom?

De reden voor deze verplichting is de herziening van het NGS-kwalificatieprofiel wellnessmasseur in 2014. Belevingsmassages zoals hotstone massage en algehele lichaamsmassages (met en zonder aromatherapie) behoren in het herziene profiel tot de werkzaamheden van de wellnessmasseur. Het NGS vindt het belangrijk dat alle NGS-gelicentieerde wellnessmasseurs het geven van belevingsmassages beheersen. Daarom is een extra bepaling opgenomen in het licentiebeleid dat 1 januari 2017 is ingegaan. Deze bepaling is nu verder uitgewerkt.

Waar?

Op dit moment bieden de volgende scholingsaanbieders door het NGS geaccrediteerde scholingen aan:

Mogelijk komen er in de (nabije) toekomst meer aanbieders en NGS-geaccrediteerde scholingen bij. Houd de NGS agenda in de gaten voor data.

Wellnessmasseurs die het ‘oude’ examen hebben afgelegd en die voorafgaand of tijdens hun opleiding tot wellnessmasseur bij de scholingsaanbieders (Wellnessinstituut, MOOD, MYOS, Stars massageschool en Sepia opleidingen) cursussen hebben gevolgd over de verplichte onderwerpen kunnen hun bewijs van deelname / certificaat mailen naar info@ngsmassage.nl. Daarmee vervalt de verplichting om scholingen over deze cursussen te volgen in de huidige licentieperiode. Deze scholingen leveren dan geen punten op die meetellen voor de licentieverlenging. Punten hiervoor kunnen alleen behaald worden uit door het NGS-geaccrediteerde scholingen die in de huidige licentieperiode zijn gevolgd. Is er een cursus over één van de verplichte onderwerpen gevolgd bij een andere scholingsaanbieder, dan kan het bewijs van deelname / certificaat voor beoordeling worden gemaild naar het bureay (info@ngsmassage.nl. ​)

Naast het behalen van 15 punten uit scholingen dien je ook nog 15 punten te behalen uit praktische vaardigheden. 
Klik voor het volledige NGS-licentiebeleid en een uitleg hiervan.

Vragen?

Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met het bureau via
088 730 85 00 of info@ngsmassage.nl