Home Leden Certificering door de SCAS voor sportzorgmasseurs

Certificering door de SCAS voor sportzorgmasseurs

Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) heeft als doel sportmasseurs op regionaal niveau in contact te brengen met andere sportzorgprofessionals, zoals de sportarts en sportfysiotherapeut, en ze daarmee een plaats te geven in de sportzorgketen. Hiervoor is  een nieuw kwalificatieprofiel ontwikkeld; de Sportzorgmasseur. De Sportzorgmasseur is een verdieping  van het vak sportmassage. De belangrijkste verschillen tussen de sportzorg- en sportmasseur zijn:

1. De sportzorgmasseur werkt samen in de sport(zorg)keten met verschillende deskundigen zoals de (sport)fysiotherapeut, (sport)podoloog/podotherapeut,(sport)diëtist, sportarts en huisarts.
2. De sportzorgmasseur (be)handelt bij en na blessures. 

Onafhankelijke certificering door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS)

Sportzorgverleners willen van elkaar weten waar ieders kwaliteiten liggen. In de sportzorgketen wordt de kwaliteit getoetst door een externe en onafhankelijke partij.  Deze certificering richt zich op acceptatie, her- en erkenning van de sportzorgmasseur in de sportzorgketen. Afhankelijk van je diploma’s kun je je als Sportzorgmasseur door de SCAS laten certificeren voor een periode van drie of vijf  jaar.

1. Ik ben sportmasseur en in het bezit van het diploma Sportzorgmasseur.

Na het behalen van je diploma Sportzorgmasseur kun je je zich laten certificeren door de SCAS.  Op de website van de SCAS tref je alle eisen en de kosten aan.

2. Ik ben sportmasseur en in het bezit van een diploma Blessurepreventie.

De certificering door de SCAS als sportzorgmasseur staat ook open voor sportmasseurs met een diploma Blessurepreventie. We spreken dan van een zogenaamde inpassingsregeling, waar t/m 31 december 2018 gebruik van kan worden gemaakt. Op de website van de SCAS tref je alle eisen en kosten aan

Voordelen SCAS-certificering

Hoe kan ik de certificering aanvragen ?

Procedure

Je aanvraag wordt binnen zes weken beoordeeld door een onafhankelijke auditor. Zodra het dossier volgens de auditor voldoet aan de gestelde normen en eisen ontvang je het SCAS-certificaat. je wordt  daarna automatisch opgenomen in het SCAS-register als sportzorgmasseur.  Indien  je dossier door de onafhankelijke auditor niet meteen als volledig is beoordeeld ontvang je daarover een bericht via een mail van PE-online. In het bericht wordt aangegeven waar je nog aan moet voldoen. Zodra het dossier voldoet aan de normen en eisen ontvang je alsnog het SCAS-certificaat en word je opgenomen in het SCAS-register.

Vragen?

Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met de SCAS:
E-mail: info@scascertificering.nl
Telefoon: 030 225 22 90 (aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag).